داريوش شجاعيان داريوش شجاعيان .

داريوش شجاعيان

واكنش حماس به جنايات جديد اشغالگران عليه بيمارستان‌هاي غزه

جنبش حماس توطئه جديد دشمن صهيونيستي براي آواره‌كردن مردم غزه و محاصره بيمارستان‌هاي شمال اين باريكه را نقض آشكار قوانين بين‌المللي دانست و از سازمان ملل و نهادهاي جهاني خواست وظايف خود را در قبال جنايات ضدبشري اشغالگران انجام دهند.
به گزارش گروه بين‌الملل خبرگزاري تسنيم، در پي تداوم تجاوزات وحشيانه رژيم صهيونيستي به بيمارستان‌ها و مراكز بهداشتي در غزه و هشدار ارتش اشغالگر براي تخليه بيمارستان‌هاي كمال عدوان، اندونزي و العوده كه تعداد زيادي بيمار، آواره و كادر پزشكي را در خود جاي داده‌اند، جنبش حماس فلسطين با صدور بيانيه‌اي اعلام كرد: هشدار ارتش صهيونيستي براي تخليه اين بيمارستان‌ها تداوم تجاوزات نظامي در شمال نوار غزه، نقض فاحش قوانين بين‌المللي و در چهارچوب تلاش‌هاي جنايتكارانه دشمن اشغالگر براي اجراي طرح‌هاي آوارگي عليه مردم فلسطين است.

حماس افزود: اين تهديد تروريستي عليه بيمارستان‌ها و تخليه آنها زير بمباران، تجاوزات و هدف‌گيري‌هاي مستقيم به‌معناي حكم اعدام براي هزاران بيمار و مجروح، اعم از زنان، كودكان و سالمندان است. اين تهديد تروريستي دشمن صهيونيستي مستلزم اقدام جدي سازمان ملل متحد و همه نهادهاي بين‌المللي است و آنها بايد اقدامي فوري براي جلوگيري از اين جنايت انجام دهند و تدابير مناسبي براي محافظت از مراكز درماني، بيمارستان‌ها، بيماران، آوارگان و پرسنل پزشكي اتخاذ كنند. اين نهادها همچنين موظف به تلاش براي تأمين سوخت تجهيزات و لوازم پزشكي مورد نياز بيمارستان‌ها و مراكز درماني در غزه هستند.

در ادامه اين بيانيه آمده است: تجاوز ارتش اشغالگر به مردم ما در شمال نوار غزه به‌ويژه در جباليا و اردوگاه‌هاي آن، بمباران مستمر منازل شهروندان و مراكز آوارگان و بيمارستان‌ها، هيچ يك نمي‌تواند اراده ملت صبور و استوار و مقاومت شجاع فلسطين را بشكند و آنها در برابر امواج پي‌درپي عمليات‌هاي تروريستي ارتش اشغالگر ايستاده‌اند؛ بدون اينكه ذره‌اي از موضع خود عقب‌نشيني كنند.

جنبش حماس تأكيد كرد: مردم فلسطين هرگز از حقوق قانوني خود در رسيدن به آزادي و حق تعيين سرنوشت كوتاه نخواهند آمد.

اين بيانيه بعد از آن صادر شد كه شامگاه سه‌شنبه ارتش رژيم اشغالگر دستور تخليه بيمارستان‌هاي شمال نوار غزه را داد و اين در حالي است كه صهيونيست‌ها بيمارستان كمال عدوان را كه تنها بيمارستان فعال در شمال نوار غزه است، محاصره كرده‌اند و به‌سمت دفتر مديريت آن به‌طور مداوم تيراندازي مي‌كنند.

در اين زمينه وزارت بهداشت فلسطين درtinybet vip نوار غزه شب گذشته اعلام كرد كه ارتش اشغالگر، بيمارستان كمال عدوان در شمال غزه را كاملاً محاصره كرده است و اين بيمارستان به‌دليل اتمام سوخت تا چند ساعت آينده از كار خواهد افتاد.

اين وزارتخانه گزارش داد كه رژيم اشغالگر دستور تخليه بيمارستان‌هاي كمال عدوان، اندونزي و العوده را داده است و قصد دارد سناريوي بيمارستان الشفاء را در اين بيمارستان‌ها تكرار كند؛ جايي كه چند ماه قبل تعداد زيادي از آوارگان، بيماران و پرسنل پزشكي در بيمارستان الشفاء قتل‌عام و يا بازداشت شدند.

به گزارش وزارت بهداشت فلسطين در غزه، نظاميان رژيم اشغالگر يك امدادگر را كه از پرسنل بخش مراقبت‌هاي ويژه بيمارستان كمال عدوان بود بازداشت كردند.

از طرف ديگر دكتر حسام ابوصفيه، رئيس بيمارستان كمال عدوان نيز در اين زمينه گفت: به‌شكل رسمي به ما اطلاع داده شده است كه بيمارستان بايد طي 24 ساعت آينده از همه بيماران، مجروحان پرسنل پزشكي و آوارگان تخليه شود. ارتش اسرائيل مستقيماً من را تهديد كرد كه تا روز چهارشنبه (امروز) بيمارستان بايد كاملاً تخليه شود؛ وگرنه جان همه افراد حاضر در اينجا در معرض خطر خواهد بود.

وي اظهار داشت: اين يك تهديد آشكار است و دشمن تلاش دارد بيمارستان كمال عدوان، بيمارستان العوده و بيمارستان اندونزي را به‌طوركامل از خدمت خارج كند و به‌نظر مي‌رسد كه طرح جديدي براي آواره كردن مردم ما در شمال غزه وجود دارد.

رئيس بيمارستان كمال عدوان در ادامه از همه جهانيان و نهادهاي بين‌المللي خواست تا براي مهار تجاوزات وحشيانه و ضدانساني رژيم اشغالگر به بخش بهداشت و درمان غزه، اقدام جدي انجام دهند.

وي در پايان تأكيد كرد: ما به همه مراجع مربوطه بين‌المللي اطلاع داده‌ايم كه نوار غزه مملو از جمعيت است و ما موظفيم به آنها خدمات بهداشتي ارائه كنيم‌. با وجود همه جنايات و تهديدات دشمن، ما همچنان استوار و ثابت‌قدم خواهيم ماند و به‌هرقيمتي كه باشد از خدمت به مردممان دست نمي‌كشيم.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۳۶:۳۸ توسط:داريوش شجاعيان موضوع: نظرات (0)

تشريح دستاوردهاي ۳ ساله تامين اجتماعي در نامه خداحافظي موسوي

ميرهاشم موسوي پس از ۳ سال خدمت به عنوان مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي امروز اين سازمان را ترك مي‌كند.
 به گزارش خبرگزاري تسنيم، به نقل از اداره‌كل روابط عمومي تأمين اجتماعي، ظهر امروز ميرهاشم موسوي، مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي با صدور پيامي از جامعه ذي‌نفعان و شركاي اجتماعي اين سازمان خداحافظي كرد.

موسوي در اين پيام ضمن تشريح عملكرد 37 ماهه خود اعلام كرد كه در دوران مديريت اخير 106 هزارميليارد تومان بدهي سازمان تأمين اجتماعي به عنوان ابربدهكار نظام بانكي كشور تسويه شد و از ابتداي سال 1402 روند استقراض براي انجام تعهدات سازمان متوقف شده و سازمان تأمين اجتماعي 18 ماه است تايني بت وي اي پي كه تمامي تعهدات خود را بدون استقراض بانكي انجام مي‌دهد.

موسوي در پيام خود با بيان اينكه «تا آخرين رمق و نهايت بضاعت  بايد حركت كرد، متوقف نشد و از پا ننشست» آورده است: پياده‌سازي و اجراي سياست‌هاي توسعه پوشش بيمه‌اي فراگير منجر به اضافه شدن بيش از 2 ميليون و 800 هزار نفر به بيمه شدگان و افزايش 2.5 هزارميليارد تومان به منابع پايدار ماهانه اين سازمان شده است.
مشروح پيام موسوي به شرح زير است:

بسم الله الرّحمن الرّحيم
خداوند را شاكرم كه بخشي از روزهاي زندگي دنيايي و فعاليت اداري‌‌ام را در بستر خدمت به عزيزاني قرار داد كه خود خادماني پر افتخار و اثرگذار در پيشرفت و اعتلاي ميهن عزيز و اسلامي‌مان بودند و هستند. بيمه‌شدگان عزيز، كارگران نجيب و سخت‌كوش، كارفرمايان كارآفرين و بازنشستگاني كه تا نهايت جان و توانشان براي سربلند ماندن كشور ايستادند و پرچم جمهوري اسلامي ايران را در اهتزاز نگه داشتند.

در تمامي ايام گذشته، هر زمان در مقابل چالش‌هاي انصافاً سترگ سازمان تأمين اجتماعي و ناملايمات زائد و پيچيده آن مكدر يا خسته مي‌شدم از يك سو مشاهده وضعيت بيماران رنجور، معيشت جامعه كارگري، حجم متكثر كارها و تكاليف بر زمين مانده، وسعت محروميت‌ها، فاصله‌ي ميان واقعيات زندگي مردم با آرمان‌ها و دورنماي متعالي نظام و از سوي ديگر روحيه مطالبه‌گر اما همواره اميدوار پيش‌كسوتان، همت بلند بيمه‌شدگان عرصه توليد و رشد كشور كه در شرايط نابرابر جنگ اقتصادي مجدانه به جهاد مي‌پردازند و از همه مهم‌تر اين رهنمود دلنشين امامره كه «اگر همه عالم را بگرديد خسته‌تر از من نمي‌توانيد پيدا كنيد؛ ليكن خدمت به اسلام و مسلمين از همه چيز مهم‌تر است»؛ حجت را بر من تمام مي‌كرد كه موقعيت كنوني لحظه درنگ و شانه خالي كردن نيست. تا آخرين رمق و نهايت بضاعت و توان بايد حركت كرد، متوقف نشد و از پا ننشست. از تمام روزهاي فرصت مسئوليت در جمهوري اسلامي ايران بايد براي خدمت به مردم بهره برد و استراحت براي مسئول نارواست. اين مي‌توانست تنها تأسي راستين به سيره خستگي‌ناپذير شهيد جمهور عزيز حضرت آيت الله رئيسي باشد. الحمدالله علي نعمه.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۳۵:۴۰ توسط:داريوش شجاعيان موضوع: نظرات (0)

اندر حكايت خشكي "زاينده‌رود"؛ فرونشست و آلودگي هوا

خشكي "زاينده‌رود" باعث شده است نشت آب از اين رود، لايه نفودپذير دشت اصفهان را تغذيه نكند و اين موضوع فرونشست را رقم زده و از طرفي آلودگي هواي شهر اصفهان را نيز تشديد كرده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري تسنيم، "روز ملي زاينده‌رود" مصادف با 18 مهرماه به‌عنوان نمادي از اهميت يكي از مهم‌ترين رودهاي مركزي ايران، هرساله گرامي داشته مي‌شود. اين رودخانه به‌طول 400 كيلومتر، از زاگرس مركزي سرچشمه مي‌گيرد و پس از عبور از استان‌هاي چهارمحال و بختياري و اصفهان، به تالاب گاوخوني مي‌ريزد.

زاينده‌رود نه‌تنها به‌عنوان منبع اصلي آب شرب و كشاورزي در استان اصفهان اهميت دارد، بلكه نقش حياتي در حفظ زيست‌بوم منطقه و تنظيم وضعيت محيطي ايفا مي‌كند اما در سال‌هاي تايني بت vip اخير به‌دليل مديريت نادرست منابع آب، برداشت بي‌رويه از سفره‌هاي آب زيرزميني و تغييرات اقليمي، جريان اين رودخانه به‌طور چشمگيري كاهش يافته و در بسياري از مواقع به‌كلي خشك شده است.

بيشتر بخوانيد"فرونشست زمين" زنگ خطر مهاجرت‌هاي سرزميني را به صدا درآورده
خشكي زاينده‌رود به يكي از مهم‌ترين بحران‌هاي زيست‌محيطي و اجتماعي استان اصفهان تبديل شده است. اين بحران نه‌تنها موجب كاهش كيفيت زندگي كشاورزان و شهروندان اين استان شده، بلكه مشكلات بزرگ‌تري مانند افزايش پديده فرونشست زمين را نيز به‌دنبال داشته است. در روز ملي زاينده‌رود، علاوه بر تأكيد بر اهميت احياي اين رودخانه و جلوگيري از هدررفت منابع آب، توجه به مسائل ناشي از خشكي رود مانند فرونشست زمين نيز از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

پيامدهاي خشكي زاينده‌رود و افزايش فرونشست زمين در اصفهان

خشكي زاينده‌رود اثرات زيست‌محيطي و اقتصادي متعددي به‌همراه داشته، اما يكي از بحراني‌ترين تبعات آن افزايش نرخ فرونشست زمين در اصفهان است. فرونشست زمين كه به‌دليل برداشت بيش از حد از آب‌هاي زيرزميني رخ مي‌دهد، به‌معني فروكش كردن سطح زمين است و در شهرهايي همچون اصفهان كه از منابع آب زيرزميني به‌شدت استفاده مي‌شود، اين پديده به يكي از بزرگترين چالش‌ها تبديل شده است. كارشناسان هشدار داده‌اند كه اصفهان در حال تبديل شدن به يكي از آسيب‌پذيرترين مناطق جهان از نظر فرونشست است و اين وضعيت مي‌تواند اثرات ويرانگري براي زيرساخت‌هاي شهري، بناهاي تاريخي و حتي امنيت انساني در پي داشته باشد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۳۴:۴۸ توسط:داريوش شجاعيان موضوع: نظرات (0)

لغو پروازها در برخي فرودگاه‌ها از ساعت ۲۱ امشب

سخنگوي سازمان هواپيمايي كشوري گفت: با توجه به محدوديت عملياتي پيش آمده، پرواز تعدادي از فرودگاههاي كشور از ساعت ۲۱ امشب تا ۶ صبح فردا ۱۶ مهر لغو مي‌شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري تسنيم، جعفر يازرلواز مسافران، خواست به منظور برنامه ريزي سفر و كسب اطلاعات بيشتر با اطلاعات پرواز فرودگاه ها و همچنين شركت هاي هواپيمايي مورد نظر تماس حاصل كنند.

وي تصريح كرد: مسافران گرامي دغدغه‌اي بابت يك بت يك بدون فيلتر YEKBET آدرس جديد BETYEK يكبت هزينه بليت پروازها نداشته و شركت هاي هواپيمايي مطابق دستور العمل هاي سازمان هواپيمايي كشوري اقدام خواهند كرد.

يازرلو يادآور شد: همچنين تغييرات پروازي و نحوه استرداد وجه بليت پروازها متعاقبا اعلام خواهد شد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۵ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۵۳:۲۳ توسط:داريوش شجاعيان موضوع: نظرات (0)

رهبر انصار الله يمن: آمريكا شريك جنايات اسرائيل است

عبدالملك الحوثي در سخنراني خود به مناسبت اولين سالگرد عمليات طوفان الاقصي با اشاره به اينكه آمريكا موجب تسريع روند تجاوز به غزه به شكل فوري بود تاكيد كرد كه آمريكا، انگليس و غرب حامي اين رژيم در جنگ غزه هستند.
به گزارش گروه سياست خارجي خبرگزاري تسنيم، عبدالملك الحوثي رهبر انصار الله يمن در سخنراني خود به مناسبت اولين سالگرد عمليات طوفان الاقصي با اشاره به اينكه دشمن صهيونيستي همه امكانات خود را براي حمله به غزه بسيج كرده است، اعلام كرد كه آمريكا، انگليس و غرب حامي اين رژيم در جنگ غزه هستند.

رهبر انصارالله يمن با تاكيد بر اينكه صهيونيست‌ها 100 هزار تن بمب بر سر مردم غزه فرو ريختند، گفت: دشمن اسرائيلي حدود 100 هزارتن مواد منفجره شامل انواع بمب‌ها، موشك‌ها و راكت‌ها استفاده كرد كه آمريكا آنها را در اختيارش گذاشته بود.

عبدالملك الحوثي با اشاره به اينكه بيش از 10 هزار تن مين‌هاي موقت و خنثي‌نشده وجود دارد كه هنوز منفجر نشده و هدف آنها مين‌گذاري نوار غزه است، افزود: پيكر 7 هزار و 820 شهيد در غزه هنوز امكان خاكسپاري نيافته و حتي به بيمارستان‌ها هم نرسيده، علاوه بر اينكه آمار آنها هم ثبت نشده و همه ارقام تخميني هستند.

وي ادامه داد: بسياري از پيكرها به دليل استفاده دشمن اسرائيلي از سلاح‌ها و بمب‌هاي آمريكايي ممنوعه بين‌المللي ناپديد شده، چون كاربرد كشتار جمعي و نابودي كامل دارند.

رهبر انصار الله يمن گفت: دشمن صهيونيستي همه امكانات خود را براي حمله به غزه بسيج كرده و آمريكا، انگليس و غرب حامي اين رژيم در جنگ غزه قرار داشتند.

رهبر انصارالله يمن تاكيد كرد: دشمن اسرائيلي با ارتشي بالغ بر 350 هزار نظامي و نيروي ذخيره به غزه حمله كرد. 

عبدالملك الحوثي افزود: دشمن اسرائيلي 5 يگان نظامي خود را براي حمله به غزه با پوشش آتش زميني، دريايي و هوايي فرستاد و اين خشونت‌بارترين و وحشيانه‌ترين حمله در تاريخ جنگ‌هاست.

وي با اشاره به اينكه دشمن صهيونيستي حدود 3 هزار 700 كشتار و قتل‌عام در حق فلسطيني‌هاي نوار غزه مرتكب شد، گفت: لعنت و نفرين كشتار الطحين (در ميدان نابلسي غزه) دامن صهيونيست‌ها را خواهد گرفت و از عواقب آن در امان نخواهد ماند و شهدا و مجروحان آن نزديك به 1000 نفر بود.

سيد عبدالملك با اشاره به جنايت و نسل كشي يك بت يك بدون فيلتر YEKBET آدرس جديد BETYEK يكبت رژيم صهيونيستي در غزه تاكيد كرد: تنها طي يك دور حمله به بيمارستان معمداني 500 نفر شهيد و 700 نفر زخمي شدند كه وجدان‌ بيدار جهاني آن را فراموش نمي‌كند.

رهبر انصار الله يمن با اشاره به كشتار اردوگاه جباليا گفت: اين كشتار به بيش از 400 شهيد و زخمي و كشتار مدرسه «الفاخوره» به 200 شهيد و زخمي رسيد. 

وي تاكيد كرد: آمريكا شريك و تامين‌كننده مالي همه جنايات دشمن صهيونيستي است، ملت فلسطين را مي‌كشد و مصايب و بدبختي را براي اين ملت به بار آورده است.

عبدالملك الحوثي با اشاه به اينكه آمريكا بيش از نيم قرن است از اوايل دهه 70،  مقادير بسيار زيادي سلاح در اختيار دشمن اسرائيلي قرار مي‌دهد، گفت: طي يك سال تجاوز به غزه آمريكا، شيطان جنگ‌ها با كشنده ترين سلاح‌ها پلي هوايي و دريايي براي كمك به صهيونيست‌ها ايجاد كرده است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۵ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۵۰:۵۸ توسط:داريوش شجاعيان موضوع: نظرات (0)

سفر عراقچي به سوريه؛ گزارشي از ديپلماسي فعال ايران

سيد عباس عراقچي، وزير خارجه ايران در اولين سفر خود به سوريه در اوج تنش‌هاي منطقه‌اي روز شنبه وارد دمشق شد تا با مقامات عالي رتبه اين كشور از جمله بشار اسد رئيس جمهور، محمد غازي الجلالي ،نخست وزير و بسام صباغ، وزير خارجه اين كشور ديدار كند.
به گزارش سايت عربي خبرگزاري تسنيم، سيد عباس عراقچي، وزير خارجه جمهوري اسلامي ايران در اولين سفر خود به سوريه در اوج تنش‌هاي منطقه‌اي روز شنبه وارد دمشق شد تا با مقامات عالي رتبه اين كشور از جمله بشار اسد رئيس جمهور، محمد غازي الجلالي ،نخست وزير و بسام صباغ، وزير خارجه اين كشور ديدار كند. 
 
 
وزير خارجه جمهوري اسلامي ايران در نشست خبري خود در دمشق در جمع خبرنگاران تاكيد كرد رايزني درخصوص توقف كشتار مردم غزه و بيروت و كمك‌رساني به جنگ‌زدگان يك بت يك بدون فيلتر YEKBET آدرس جديد BETYEK يكبت لبناني محور رايزني‌هايش در دمشق بوده است. 

 

«وسام الجردي»، روزنامه نگار سوري در خصوص سفر عراقچي به دمشق به خبرنگار تسنيم گفت: ديپلماسي ايران و سوريه يك تلاش مشترك ديگر را هم دنبال مي‌كنند و آن توقف اين جنگ است. تهران و دمشق از  يك سال پيش تا به امروز به دنبال برقراري آتش بس هستند


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۵ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۴۹:۴۹ توسط:داريوش شجاعيان موضوع: نظرات (0)

روايت خبرنگار تسنيم از بيروت/تكرار دكترين ضاحيه پس از ۱۸ سال

حامد هاديان خبرنگار اعزامي خبرگزاري تسنيم گزارش مي دهد.
گروه بين الملل خبرگزاري تسنيم؛ حامد هاديان - با دوستم هماهنگ كردم كه براي مصاحبه به ضاحيه بروم. گفت:« گفته‌اند بايد مجوز داشته باشي». گفتم:«  تازه از وزارت اعلان لبنان گرفتم». گفت:« تفنگ هم داري؟»گفتم:«يعني چي؟» گفت:«اينجا پر از دزد و خفت گير است. ديشب يك جاسوس سوري گرفتند. اينجا با چند هزار دلار آدم‌ها را مي‌خرند. بايد خودمان مراقب خودمان باشيم. من اسلحه دارم ولي دو تا گلوله بيشتر ندارم. اينجا كسي مجوز هم نمي‌خواهد». گفتم من تا اينجاش رو بلد بودم و اين يكي را نمي توانم جور كنم. پيش خودم فكر مي كردم دزد و جاسوسي وسط جنگ چقدر بي‌شرفي است. در جنگ اوكراين وقتي به شهرهاي درگير جنگ مي‌رفتيم. دزدها با چسب به تير برق مي‌بستند تا براي بقيه عبرت شود و فيلم‌شان را هم منتشر مي‌كردند. دوستم مي‌گفت خودش در يك شب 14 دزد دستگير كرده و تحويل حزب‌الله داده است.

مجوز براي لبنان به غير از جنوب

بالاخره روز سوم مجوز خبري گرفتم. هر چند اين مجوز براي رفتن به مناطق جنگي جنوب اعتباري نداشت و بايد از ارتش هم يك مجوز جدا مي‌گرفتم. از در وزارت اعلان كه خارج شدم. دوستم هادي زنگ زد كه حزب الله يك تور رسانه‌اي براي ديدن مناطقي كه در ضاحيه تخريب شده گذاشته، خودت را سريع برسان.

به مشكل بعدي يعني نبود وسيله نقليه رسيدم.  راننده تاكسي راضي نمي‌شد  تا آنجا برود. كنار خياباني در منطقه آرام الحمرا نيم ساعت ايستادم و نوبتي ماشين‌ها ردم مي كردند تا بالاخره يك نفر با ده دلار حاضر شد من را ببرد. همان اول گفت همه از ضاحيه فرار مي كنند. تو ديوانه‌اي كه مي‌خواهي بروي. گفتم صحفي (روزنامه‌نگار) هستم باز برايش منطقي نبود. در طول مسير برايم آهنگ‌هاي جوليا پطرس خواننده مسيحي حامي مقاومت گذاشت و يك سيگار به من تعارف كرد. نيم‌ساعتي توي ترافيك بودم تا به حاره حريك (خياباني داخل ضاحيه) رسيديم. جايي در قلب ضاحيه. همان يك بت يك بدون فيلتر YEKBET آدرس جديد BETYEK يكبت اول خيابان ماشين‌هاي با برچسب press ديدم و پياده شدم. دقيقا جايي كه ديروز يواشكي با هادي آمده بوديم. خودش با موتور دنبالم آمد و يك دوست ديگر را هم سوار كرده بود. گروه رسانه‌اي حزب الله به همراه چيزي حدود 200 خبرنگار بوديم. انگار در سال 2006 هم از اين كارها كرده بودند. نسبت به ديروز جلوي ساختمان‌ها را كمي مرتب كرده بودند و عكس سيد حسن نصرالله را جلوي  ساختمان‌ها نصب كرده بودند. اوضاع بهم ريخته بود. به هادي گفتم اين همه خبرنگار اينجا چكار مي كنند. گفت خبرنگاران خارجي را از جنوب اخراج كردند به همين خاطر همه اينجا هستند. براي رفتن به جنوب فقط خبرنگاران جنوبي مجوز دارند. خبرنگاران و عكاسان معروفي كه در كابل افغانستان و كي‌يف اوكراين همم ديده بودمشان و امكاناتشان فول بود با چند نفرشان خوش و بش كردم. همه با ماشين مدل بالا و فيكسر(راهنما) سر صحنه بودند. بعد از اولين ساختمان كه يك ساختمان مسكوني بود از ساختمان بعدي هم دود بلند مي‌شد. هادي گفت ماسك بزن گاز اينها ممكن است سمي باشد. حتي اگر سمي نباشد پلاستيك سوخته هم ممكن است سمي باشد. كل ساختمان را دودي سياه گرفته بود.

آن وسط يكي از اهالي شروع كرد به رجز خواندن عليه اسراييل و آمريكا و شعارهايي كه خبر از انتقام مي‌داد. بقيه اهالي هم با شور و حرارت به خبرنگاران از بمباران خانه‌هايشان مي گفتند. ديروز ما اين مناطق را ديده بوديم. ولي براي خبرنگاران ديگر خيلي تازگي داشت. علي‌الخصوص كه اجازه تصوير برداري داشتند. بيشتر ساختمان‌هايي كه ديديم مسكوني بود. اين را از وسايلي كه روي زمين بودند به راحتي مي شد تشخيص داد. هنوز يك ساعت از برنامه نگذشته بود كه حزب الله شروع كرد به هشدار دادن كه سريع منطقه را ترك كنيد. در همين ساعتي كه به اينجا آمديم اسراييل منطقه‌اي نزديك ما را بمباران كرده بود. به همين راحتي برنامه را كنسل كردند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۵ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۴۸:۵۱ توسط:داريوش شجاعيان موضوع: نظرات (0)

چالش‌هاي روابط خارجي اسرائيل پس از طوفان الاقصي

چالش‌‌هاي روابط رژيم صهيونيستي پس ازطوفان الاقصي را بايد در پنج حوزه روابط با حاميان سنتي»، «روابط با كشورهاي منطقه خاورميانه»، «روابط با سازمان‌هاي بين‌المللي»، «تعاملات با افكار عمومي بين‌المللي» و «الگوي مناسبات با سازمان‌هاي مردم نهاد» برشمرد.
گروه بين‌الملل خبرگزاري تسنيم- دكتر هادي برهاني، استاد دانشكده مطالعات جهان دانشگاه تهران:

رژيم صهيونيستي پس از عمليات طوفان الاقصي در هفتم اكتبر سال گذشته (2023)، عمليات سنگين و خونيني را عليه گروه مقاومت اسلامي حماس و در واقع ساكنان باريكه غزه آغاز كرد كه هنوز ادامه دارد. در اين عمليات زميني، كه پس از بمباران سنگين نيروي هوايي اسرائيل انجام شد، تقريباً همه مناطق اين باريكه اشغال، «پاكسازي» و سپس تخليه شد. اينك تنها دو منطقه كريدور فيلادلفيا در مرز مصر و محور نتساريم در مركز غزه در اشغال نيروهاي نظامي صهيونيستي باقي مانده است، اما اين نيروها گاه و بيگاه و به بهانه فعاليت مجدد و تمركز مبارزان فلسطيني به اين مناطق حمله كرده، مجدداً آن را تصرف كرده و نهايتاً آنجا را ترك مي‌كنند.

اخبار و گزارش‌هاي تجاوز نظامي به باريكه غزه و بمباران وحشيانه آن در اين مدت چيزي نبود كه در مرزهاي مناطق تحت سيطره رژيم صهيونيستي متوقف شده و جهان از آن بي خبر بماند. جنايات رژيم در اين مدت انعكاس وسيعي در جهان و كشورهاي مختلف داشته و بر روابط خارجي اسرائيل تاثير گذاشته است. در اين مقاله كوتاه چالش‌هاي اسرائيل در اين رابطه مرور و تحليل مي‌شود.

بطور كلي مي‌توان چالش‌هاي رژيم اسرائيل در حوزه روابط خارجي در اين دوره را به پنج حوزه مجزا تقسيم كرد:

چالش در روابط با حاميان سنتي: روابط قوي و مستحكم اسرائيل با حاميان سنتي آن، كشورهاي غربي، در اين دوره تحت فشار قرار گرفت. آمريكا، به عنوان مهم‌ترين حامي اسرائيل براي دهه‌هاي متمادي، از اين تاثيرپذيري مستثني نبود. اگر چه جو بايدن، به عنوان رئيس جمهور آمريكا وفاداري غيرمنتظره‌اي نسبت به اسرائيل نشان سايت شرط بندي يك بت داد، اما هم قطاران معدودي در حزب دموكرات آمريكا با او در اين موضع گيري همراهي كردند. حتي معاون اول او، و كانديداي فعلي حزب دموكرات براي منصب رياست جمهوري، خانم كامالا هريس نيز مواضع نسبتاً متفاوتي در قبال اسرائيل اتخاذ مي‌كند. فضاي هواداران حزب و رده‌هاي پايين‌تر نسبت به اسرائيل بسيار انتقادي‌تر است. بسياري از آنها خواهان توقف كمك‌هاي نظامي آمريكا به اسرائيل شده‌اند و از به رسميت شناختن فلسطين و تاسيس يك كشور مستقل فلسطيني حمايت مي‌كند. همين فضا موجب شد «جاش شاپيرو» كه نامزد معاون اولي هريس بود، به دليل مواضع اسرائيل‌گرايانه شانس تصدي اين منصب را از دست داده و جاي خود را به فردي متعادل‌تر (نسبت به اين مناقشه)، تيم والز، بدهد.[1]

در همين مدت زمامداران آمريكا بارها از عملكرد اسرائيل در نوار غزه انتقاد كرده و حداقل در يك مورد صادرات برخي سلاح‌هاي آمريكايي به اسرائيل را به حالت تعليق درآوردند. در اين رابطه، موضع باقي دنياي غرب، به ويژه اتحاديه اروپا، نسبت به جنايات اسرائيل در غزه انتقادي‌تر و جدي‌تر بود. انتقادات كميسر روابط خارجي اتحاديه اروپا، جوزف بورل، از اسرائيل آن چنان شدت و مداومت داشت كه اسرائيل رسماً او را به يهودي ستيزي متهم كرد. علاوه بر اين، چند كشور اروپايي، از جمله اسپانيا، ايرلند و نروژ، كشور فلسطين را به رسميت شناختند. انگلستان نيز پس از پيروزي حزب كارگر در انتخابات اخير صدور برخي تسليحات به اسرائيل را متوقف كرد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۵ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۴۳:۱۰ توسط:داريوش شجاعيان موضوع: نظرات (0)

طبل توخالي حمله اسرائيل؛ ضربه كوچك، صداي بلند

رژيم صهيونيستي از زمان تأسيس خود تاكنون، همواره در تلاش بوده تا جايگاه خود را در منطقه و جهان تقويت كند. اين رژيم در طي اين مسير، از شيوه‌هاي مختلفي از جمله جنگ‌افروزي، عمليات‌هاي نظامي محدود و بويژه استفاده از ابزارهاي عمليات رواني بهره‌ برده است.
گروه سياسي – خبرگزاري تسنيم: پس از عمليات موفق وعده صادق2 بار ديگر هيمنه پوشالي كه رژيم صهيونيستي با استفاده از كشتار زنان و كودكان براي خود ساخته بود فروريخت.

اوج اين مسئله را مي‌توان از لرزش دستان نتانياهو در يك سخنراني در واكنش به هدف قرار گرفتن اهداف نظامي در عمق خاك سرزمين‌هاي اشغالي مشاهده كرد.

اثرات رواني كه اين اقدام اقتدار آفرين ايران بر جامعه ساكن سرزمين‌هاي اشغالي داشته و آنها را به ترس وا داشته اين احتمال را بوجود آورده كه رژيم صهيونيستي براي احياي هيمنه پوشالي خود دست به اقداماتي عليه ايران بزند و سپس با بزرگنمايي اين اقدام براي خود دست آوردسازي كند.

در همين راستا روز گذشته نتانياهو نخست وزير اسرائيل گفت: «ما هدف بزرگ‌ترين حمله در تاريخ قرار گرفتيم و هيچ كشوري نمي‌تواند اين را بپذيرد براي همين پاسخ خواهيم داد.»

با توجه به اين اظهارات ممكن است اسرائيل بخواهد حملاتي محدود به ايران را دستور كار قرار داده و با مانور رسانه‌اي و كمك عواملش در داخل بخصوص در فضاي مجازي آن را بزرگنمايي و در حد پاسخ به وعده صادق جا بزند.

رژيم صهيونيستي از زمان تأسيس خود تاكنون، همواره در تلاش بوده تا جايگاه خود را در منطقه و جهان تقويت كند. اين رژيم در طي اين مسير، از شيوه‌هاي مختلفي از جمله جنگ‌افروزي، عمليات‌هاي نظامي محدود و بويژه استفاده از ابزارهاي عمليات رواني بهره‌برده است.

با توجه به افزايش قدرت نظامي و امنيتي جمهوري اسلامي ايران، رژيم صهيونيستي در سال‌هاي اخير به‌ تدريج از توانايي درگيري نظامي گسترده با ايران ناتوان شده و به‌ناچار به سايت يك بت بهره‌گيري از عمليات رواني و تهاجم‌هاي نقطه‌اي روي آورده است.

اقدامي كه در چند سال گذشته تنها راه حفظ ظاهر براي ارتشي بوده كه ناتواني عملياتي و اطلاعاتي‌اش در عمليات طوفان الاقصي رسوايي به بار آورده و اكنون با كمك‌هاي نظامي و اطلاعاتي آمريكا خود را سرپا نگه داشته است.

تهاجم نقطه‌اي: راهبرد عمليات رواني رژيم صهيونيستي

در مواجهه با چالش‌هاي جدي نظامي در برابر نيروهاي مقاومت و به‌ويژه جمهوري اسلامي ايران، رژيم صهيونيستي به دليل ضعف نظامي و ناكارآمدي در عمليات‌هاي گسترده، به استفاده از تهاجم‌هاي كوچك و نقطه‌اي روي آورده است. اين نوع تهاجم‌هاي محدود، ممكن است شامل حمله به بخش‌هايي از مراكز صنعتي باشد.

نمونه اين كنش را پيش از اين شاهد بوديم كه در نهايت نيز عايدي براي اسرائيل نداشت و دستمايه تمسخر او در فضاي رسانه‌اي ايران را فراهم آورد. اين تهاجم‌ها، به‌جاي وارد آوردن ضربات جدي و استراتژيك، بيشتر به‌عنوان ابزاري براي عمليات رواني و تصويري از قدرت كاذب صهيونيستي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

رژيم صهيونيستي تلاش مي‌كند تا با بزرگ‌نمايي در رسانه‌ها، اين تهاجم‌هاي كوچك را به‌عنوان دستاوردهاي بزرگ نظامي نمايش دهد. اما واقعيت اين است كه دفاع نظامي رژيم صهيونيستي در برابر توان گسترده موشكي و پهپادي ايران به‌طور كامل ناكام بوده و اين رژيم بارها ناتواني خود را در مقابله با حملات موشكي مقاومت اسلامي نشان داده است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۵ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۴۲:۰۱ توسط:داريوش شجاعيان موضوع: نظرات (0)

يك سال بعد از طوفان‌الاقصي؛ صهيونيسم زير پاي مقاومت

طوفان الاقصي بعد از يك سال، ضربه‌اي بزرگ به پروژه استكباري آمريكايي ـ غربي ـ صهيونيستي در منطقه وارد كرد و همه هزينه‌هايي را كه صهيونيست‌ها و متحدانشان براي پنهان كردن ماهيت وحشي اسرائيل و ارائه تصويري شكست‌ناپذير از آن صرف كرده بودند، بر باد داد.
به گزارش گروه بين‌الملل خبرگزاري تسنيم، هر فرد عاقلي مي‌داند كه همه رويدادهاي بزرگ در جهان در طول تاريخ، هم دستاورد داشته‌اند و هم خسارت و هيچ رويدادي نبوده است كه دستاوردهاي آن جدا از خسارت‌هايش باشد.
ما در اين مقاله قصد داريم تحولات سريع و بي‌شماري را كه طي يك سال گذشته، منطقه شاهد آن بود، مورد بررسي قرار دهيم.

شايد برخي تصور كنند كه آغاز اين مقاله با اين مقدمه، كمي بدبينانه به‌نظر برسد، اما ما قصد داريم واقعيت اتفاقاتي را كه بعد از روز سرنوشت‌ساز 7 اكتبر 2023 رخ داد، بررسي كنيم كه زمينه‌ساز ظهور شگفتي‌هاي بي‌سابقه در سطح مقابله محور مقاومت با محور شر آمريكايي ـ صهيونيستي و متحدان آنها بود.

صبحي كه صهيونيست‌ها با وحشت بيدار شدند

در صبح روز 7 اكتبر سال 2023 اتفاقي غيرمنتظره در داخل فلسطين رخ داد و همه در جهان، با خبر رويدادي از خواب بيدار شدند كه هيچ‌كس تصورش را نمي‌كرد. در يك بت اين روز خبرهايي از فلسطين رسيد، مبني بر اينكه صدها تن از رزمندگان گردان‌هاي عزالدين القسام، شاخه نظامي جنبش حماس حمله گسترده‌اي به همه شهرك‌هاي اطراف نوار غزه كه مملو از ده‌ها مركز نظامي پيشرفته ارتش اشغالگر است، انجام داده‌اند.

در اين حمله دراماتيك، همه گردان‌هاي نظامي ارتش اشغالگر در اطراف شهر غزه سقوط كردند و از ساعات صبح تا پايان شب، صهيونيست‌ها هنوز نمي‌دانستند كه چه‌بلايي سرشان آمده است. در اين روز تاريخي رزمندگان مقاومت فلسطين دستاوردهاي متعددي رقم زدند و صدها صهيونيست را به‌عنوان اسير با خود به غزه بردند.

مشخص بود كه رژيم صهيونيستي به‌تنهايي قدرت مقابله با اين اتفاق بزرگ را كه يك رسوايي عظيم براي سرويس نظامي ـ امنيتي ـ اطلاعاتي اسرائيل محسوب مي‌شد، نداشت؛ به‌ويژه بعد از اينكه خبر رسيد ساير گروه‌هاي محور مقاومت هم قصد دارند در حمايت از مردم و مقاومت غزه، به نبردي بپيوندند كه «طوفان الاقصي» نام گرفت.

رژيم اشغالگر به حمايت سريع بزرگترين نيروي نظامي در جهان و متحد و حامي اصلي خود يعني آمريكا و سپس ساير كشورهاي متعلق به محور شرّ يعني انگليس، فرانسه، آلمان و بسياري ديگر از كشورهاي غربي نياز داشت و غرب و آمريكا با همه توان نظامي و سياسي و حتي رسانه‌اي خود براي حمايت از اشغالگران صهيونيست در اين جنگ بسيج شدند.

وقايع رخ‌داده در روز انجام عمليات طوفان الاقصي براي همه كساني كه تحولات منطقه را دنبال مي‌كنند، روشن است و ما قصد بازگو كردن آن را نداريم؛ بلكه مي‌خواهيم مستقيماً به نتايجي كه بعد از گذشت يك سال از اين عمليات در منطقه حاصل شد، بپردازيم، چه از نظر خسارات و چه از نظر دستاوردها.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۵ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۴۰:۵۵ توسط:داريوش شجاعيان موضوع: نظرات (0)